Houtskeletbouw

Metselwerk is de meest gangbare bouwwijze. Bijgevolg is de klassieke manier van muurisolatie bij ons spouwmuurisolatie. Bij groter isolatiediktes wordt het isoleren van metselwerk in de spouw al snel duur en moeilijk.

Een houtskelet biedt betere mogelijkheden voor dikke isolatiesystemen. De opbouw van de constructie en de detaillering lenen zich goed voor een optimale uitvoering.

De bouwmethode maakt voor een groot deel gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Er is weinig energie nodig voor de productie van bouwmaterialen en voor het bouwproces zelf.

Houtskeletbouw is tevens een droge bouwwijze. Zowel bij de productie van de bouwmaterialen als tijdens de bouwfase wordt bijna geen water gebruikt, een steeds schaarser goed. Tevens zijn geen maandenlange droogtijden nodig.

Na de funderingswerken worden de buitenwanden, het dak en de ramen geplaatst. Op dit moment is de woning reeds volledig regen- en winddicht. Vervolgens wordt de isolatie aangebracht. De isolatie kan dus perfect en droog geplaatst worden zonder invloed van de weersomstandigheden.

HOTA werkt met

  • Profipine gelamelleerde balken
  • James Jones I-joists (I-liggers)
  • Steico Wall en Steico Joist (I-liggers)
  • Ultralam LVL